+8617773160488

EN
Minden kategória

Ipari hírek

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Ipari hírek

9 Útmutató a nikkelötvözetek hegesztett gyártásához Hastelloy C-276

IDŐ: 2020-06-08 HITS: 27

Hastelloy C-276, UNS N10276, vagy röviden C276, a legelterjedtebb nikkel alapú korrózióálló ötvözet, amely különféle oxidáló és redukáló közeget tartalmazó vegyiparban használható. A magas molibdén- és krómtartalom ellenállóvá teszi az ötvözetet a klórral szemben. Ion korrózió, a wolfram elem tovább javítja a korrózióállóságot.

A Hastelloy C-276 egyike azon anyagoknak, amelyek ellenállnak a nedves klórgáz, hipoklorit és klór-dioxid oldatok okozta korróziónak. Jelentős hatással van a nagy koncentrációjú klorid-só oldatokra, például a vas-kloridra és a réz-kloridra. Korrozióállóság.

A Hastelloy C-276 kilenc fő óvintézkedést tartalmaz a hegesztés során: "Az összefoglaló a következő:

1. Tisztítás hegesztés előtt
A Hastelloy felületére tapadt szennyeződések és oxidok miatt a hegesztési területet hegesztés előtt meg kell tisztítani. A tisztítási mód lehet mechanikai tisztítás, azaz a hegesztési területet sarokcsiszolóval addig csiszolják, amíg a fémes csillogás meg nem jelenik. A tisztítási szélességnek 100 mm-nél nagyobbnak kell lennie, hogy a szennyeződések ne kerüljenek a hegesztési területre.
2. Hegesztési módszer
A hegesztést általában DC közvetlen csatlakozási módszerrel végzik. Egyenáramú közvetlen kapcsolat esetén a volfrámszint hőmérséklete alacsony, a megengedett áramerősség nagy, a volfrámszint veszteség kicsi, a volfrámszint vége 30 ° -ban van polírozva, és a fej kissé ki van csiszolva a síkból.
3. Gázvédelem
A Hastelloy C-276-nak intézkedéseket kell hoznia a hegesztési varrat és a hő által érintett zóna korrózióállóságának minimalizálása érdekében, mint például a volfrámgázos hegesztés (GTAW), a fémelektródos védőgázos hegesztés (GMAW), a merülőíves hegesztés vagy más olyan hegesztési módszerek, amelyek minimalizálják a hegesztést. hegesztési varratok és hőhatás zónák korrózióállósága.
4-1Vegye figyelembe az argongáz nyilvánvaló védőhatását: jó védelem, koncentrált hő, jó hegesztési minőség, kis hőhatású zóna, kis hegesztési deformáció, így a hegesztési varrat és a hőhatás zóna korrózióállósága a minimumra csökken.

4. Hegesztési horony
A hegesztési hornyokat előnyösen mechanikus megmunkálással, lehetőleg hideg megmunkálással dolgozzuk fel, hogy a megmunkált felület alakja, mérete és érdessége megfeleljen a húzási vagy hegesztési eljárási előírások követelményeinek. A horony hegesztés előtti megmunkálása munkakeményedést okoz, ezért hegesztés előtt szükséges a megmunkált horony csiszolása. A hegesztési hornyoknak nem lehetnek olyan hibái, mint a leválás, gyűrődés, repedés vagy szakadás.

Hegessze fel a hornyot és a fémfelületet 50 mm szélességen belül mindkét oldalon, hogy eltávolítsa az oxidációs színt, és tisztítsa meg oxidmentes oldószerekkel, például etanollal, acetonnal vagy propanollal, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, például zsírt, nedvességet, krétanyomokat stb. Néha szösz- szabad bőr vagy cellulóz szivacs. A „Special Steel 100 Seconds” emlékeztet arra, hogy a használhatatlan hegesztőanyagok, a dolgozók tisztátalan ruháin és cipőin lévő káros anyagok ne érintkezzenek a munkadarabbal, hogy elkerüljük a munkadarab szennyeződését.


5. A hegesztőanyagok kiválasztása
A Qingtuo azt javasolja: használjon ERNiCrMo-4 hegesztőhuzalt, elektródaként pedig ENiCrMo-4-et. Ez a hegesztőhuzal kiváló korrózióállósággal és folyamatteljesítménnyel rendelkezik. Kémiai összetétele az alapanyagéhoz hasonló, mangántartalma pedig magasabb, mint az alapanyagé. Javíthatja a repedésállóságot és szabályozhatja a porozitást hegesztés közben. Különösen az ultraalacsony szén-dioxid-tartalom jelent veszélyt a szemcseközi korrózió megelőzésére.
1634621231495539

6. Előmelegítés és rétegközi hőmérséklet:
Szobahőmérsékletű környezetben a Hastelloy-hegesztés általában nem igényel előmelegítést. Csak akkor kell melegíteni az alapanyagot, ha a levegő hőmérséklete nulla fok alatt van, vagy amikor felgyülemlik a nedvesség, de a fűtési hőmérsékletnek csak 30-40 ℃-ot kell elérnie.

A hegesztési folyamat során a varrat fém magas hőmérsékleten (375-875°C) hosszú ideig Fe-Cr fémvegyületet képez, azaz a σ fázis, a σ fázis teljesítménye rendkívül kemény és törékeny. , és a szemcsehatáron oszlik el. Csökkentheti a hegesztett fém ütésállóságát és törékennyé válik.
Többrétegű hegesztés esetén a rétegek közötti hőmérsékletnek 90 ℃ alatt kell lennie, a cél az, hogy a 375-875 ℃ túl hosszú legyen, ami szigmafázisú ridegséget okoz.

7. Óvintézkedések a hegesztés során
A hegesztési hőbevitel csökkentése érdekében próbáljon kis hegesztőáramot választani, és a hegesztéshez a gyorshegesztési módszert használja. Ezen túlmenően, mivel a Hastelloy hajlamos a repedésre az ív végállásában, az ívgödröt fel kell tölteni, amikor az ív zárva van. Az ívhegesztés előtt az előző ívgödröt le kell polírozni, majd a folytatás előtt puha kefével meg kell tisztítani. Utólagos hegesztés. Ez a két kezelés elnyomja a forró repedések előfordulását.

A hegesztett kötések hajlamosak a szemcseközi korrózióra. Beleértve a hegesztési varrat szemcseközi korrózióját, a "kés maratást" a túlhevült területen a fúziós vonal közelében, valamint az érzékenyítési hőmérséklet szemcseközi korrózióját a hő által érintett zónában.

8. Hegesztés utáni hőkezelés:
Nagyon zord környezetben azonban a C-276 anyagokat és a hegesztett részeket oldatos hőkezeléssel kell kezelni a legjobb korrózióállóság elérése érdekében.
Hastelloy C-276 ötvözet anyag oldatos hőkezelés, "speciális acél 100 másodperc" tekinthető, hogy magában foglalja a két folyamatot: (1) melegítés 1040 ℃ ~ 1150 ℃; (2) gyors lehűlés fekete állapotba (400 ℃ két percen belül balra és jobbra), az így kezelt anyag jó korrózióállósággal rendelkezik. Ezért a Hastelloy C-276 ötvözet feszültségoldó hőkezelése hatástalan. A hőkezelés előtt az ötvözet felületén lévő olajfoltokat meg kell tisztítani minden olyan szennyeződéstől, amely a hőkezelés során szén keletkezhet.

A Hastelloy C-276 ötvözet felülete hegesztés vagy hőkezelés során oxidokat termel, ami csökkenti az ötvözet Cr-tartalmát és befolyásolja a korrózióállóságot, ezért meg kell tisztítani. Használhatunk rozsdamentes acél drótkefét vagy csiszolókorongot, majd a savanyításhoz megfelelő arányú salétromsav és fluorsav keverékébe meríthetjük, végül tiszta vízzel öblíthetjük le.

9. Óvintézkedések hegesztőszerszámokkal kapcsolatban:
A megmunkáló eszközöknek speciális nikkelötvözetek tisztítására szolgáló eszközöknek kell lenniük. Ezeket az eszközöket külön kell tárolni, és jól láthatóan meg kell jelölni, hogy elkerüljük a más eszközökkel való összetéveszthetőséget.

Ügyelni kell arra, hogy a munkadarab ne érintkezzen alacsony olvadáspontú fémekkel, hogy elkerüljük az instabil fémek ridegségének kialakulását a szén- vagy kéntartalom növekedése miatt. A gyártási folyamat során korlátozni kell a hőmérsékletmérő kréta, tinta és kenőcs használatát is.

A munkadarab köszörülésére használt csiszolókorongnak vasionmentesnek kell lennie, a ragasztóanyag pedig nem lehet szerves gyanta.

A nyomás alatti berendezés hegesztés előtti pozicionálását a minősített formális hegesztéssel megegyező eljárással kell elvégezni, és a pozicionáló hegesztési varrat a végén az állandó hegesztési varratba kell olvasztani. A hegesztett alkatrészeket nem szabad erőltetetten összeszerelni, hogy a hegesztett részek helyi megkeményedését okozzák.