86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

9 Útmutató a nikkelötvözetek hegesztett gyártásához Hastelloy C-276

IDŐ: 2020-06-08 HITS: 20

Hastelloy C-276, UNS N10276, vagy röviden C276, a legelterjedtebb nikkel alapú korrózióálló ötvözet, amely különféle oxidáló és redukáló közeget tartalmazó vegyiparban használható. A magas molibdén- és krómtartalom ellenállóvá teszi az ötvözetet a klórral szemben. Ion korrózió, a wolfram elem tovább javítja a korrózióállóságot.

A Hastelloy C-276 egyike azon anyagoknak, amelyek ellenállnak a nedves klórgáz, hipoklorit és klór-dioxid oldatok okozta korróziónak. Jelentős hatással van a nagy koncentrációjú klorid-só oldatokra, például a vas-kloridra és a réz-kloridra. Korrozióállóság.

A Hastelloy C-276 kilenc fő óvintézkedést tartalmaz a hegesztés során: "Az összefoglaló a következő:

1. Tisztítás hegesztés előtt
A Hastelloy felületére tapadt szennyeződések és oxidok miatt a hegesztési területet hegesztés előtt meg kell tisztítani. A tisztítási mód lehet mechanikai tisztítás, azaz a hegesztési területet sarokcsiszolóval addig csiszolják, amíg a fémes csillogás meg nem jelenik. A tisztítási szélességnek 100 mm-nél nagyobbnak kell lennie, hogy a szennyeződések ne kerüljenek a hegesztési területre.
2. Hegesztési módszer
A hegesztést általában DC közvetlen csatlakozási módszerrel végzik. Egyenáramú közvetlen kapcsolat esetén a volfrámszint hőmérséklete alacsony, a megengedett áramerősség nagy, a volfrámszint veszteség kicsi, a volfrámszint vége 30 ° -ban van polírozva, és a fej kissé ki van csiszolva a síkból.
3. Gázvédelem
A Hastelloy C-276-nak intézkedéseket kell hoznia a hegesztési varrat és a hő által érintett zóna korrózióállóságának minimalizálása érdekében, mint például a volfrámgázos hegesztés (GTAW), a fémelektródos védőgázos hegesztés (GMAW), a merülőíves hegesztés vagy más olyan hegesztési módszerek, amelyek minimalizálják a hegesztést. hegesztési varratok és hőhatás zónák korrózióállósága.
4-1Vegye figyelembe az argongáz nyilvánvaló védőhatását: jó védelem, koncentrált hő, jó hegesztési minőség, kis hőhatású zóna, kis hegesztési deformáció, így a hegesztési varrat és a hőhatás zóna korrózióállósága a minimumra csökken.

4. Hegesztési horony
A hegesztési hornyokat előnyösen mechanikus megmunkálással, lehetőleg hideg megmunkálással dolgozzuk fel, hogy a megmunkált felület alakja, mérete és érdessége megfeleljen a húzási vagy hegesztési eljárási előírások követelményeinek. A horony hegesztés előtti megmunkálása munkakeményedést okoz, ezért hegesztés előtt szükséges a megmunkált horony csiszolása. A hegesztési hornyoknak nem lehetnek olyan hibái, mint a leválás, gyűrődés, repedés vagy szakadás.

Hegessze fel a hornyot és a fémfelületet 50 mm szélességen belül mindkét oldalon, hogy eltávolítsa az oxidációs színt, és tisztítsa meg oxidmentes oldószerekkel, például etanollal, acetonnal vagy propanollal, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, például zsírt, nedvességet, krétanyomokat stb. Néha szösz- szabad bőr vagy cellulóz szivacs. A „Special Steel 100 Seconds” emlékeztet arra, hogy a használhatatlan hegesztőanyagok, a dolgozók tisztátalan ruháin és cipőin lévő káros anyagok ne érintkezzenek a munkadarabbal, hogy elkerüljük a munkadarab szennyeződését.


5. A hegesztőanyagok kiválasztása
Qingtuo recommends: use ERNiCrMo-4 welding wire, and use ENiCrMo-4 as the electrode. This welding wire has excellent corrosion resistance and process performance. Its chemical composition is similar to the base material and the manganese content is higher than the base material. It can improve crack resistance and control porosity during welding. Especially ultra-low carbon poses a risk of preventing intergranular corrosion.
1634621231495539

6. Előmelegítés és rétegközi hőmérséklet:
Szobahőmérsékletű környezetben a Hastelloy-hegesztés általában nem igényel előmelegítést. Csak akkor kell melegíteni az alapanyagot, ha a levegő hőmérséklete nulla fok alatt van, vagy amikor felgyülemlik a nedvesség, de a fűtési hőmérsékletnek csak 30-40 ℃-ot kell elérnie.

A hegesztési folyamat során a varrat fém magas hőmérsékleten (375-875°C) hosszú ideig Fe-Cr fémvegyületet képez, azaz a σ fázis, a σ fázis teljesítménye rendkívül kemény és törékeny. , és a szemcsehatáron oszlik el. Csökkentheti a hegesztett fém ütésállóságát és törékennyé válik.
Többrétegű hegesztés esetén a rétegek közötti hőmérsékletnek 90 ℃ alatt kell lennie, a cél az, hogy a 375-875 ℃ túl hosszú legyen, ami szigmafázisú ridegséget okoz.

7. Óvintézkedések a hegesztés során
A hegesztési hőbevitel csökkentése érdekében próbáljon kis hegesztőáramot választani, és a hegesztéshez a gyorshegesztési módszert használja. Ezen túlmenően, mivel a Hastelloy hajlamos a repedésre az ív végállásában, az ívgödröt fel kell tölteni, amikor az ív zárva van. Az ívhegesztés előtt az előző ívgödröt le kell polírozni, majd a folytatás előtt puha kefével meg kell tisztítani. Utólagos hegesztés. Ez a két kezelés elnyomja a forró repedések előfordulását.

A hegesztett kötések hajlamosak a szemcseközi korrózióra. Beleértve a hegesztési varrat szemcseközi korrózióját, a "kés maratást" a túlhevült területen a fúziós vonal közelében, valamint az érzékenyítési hőmérséklet szemcseközi korrózióját a hő által érintett zónában.

8. Hegesztés utáni hőkezelés:
Nagyon zord környezetben azonban a C-276 anyagokat és a hegesztett részeket oldatos hőkezeléssel kell kezelni a legjobb korrózióállóság elérése érdekében.
Hastelloy C-276 ötvözet anyag oldatos hőkezelés, "speciális acél 100 másodperc" tekinthető, hogy magában foglalja a két folyamatot: (1) melegítés 1040 ℃ ~ 1150 ℃; (2) gyors lehűlés fekete állapotba (400 ℃ két percen belül balra és jobbra), az így kezelt anyag jó korrózióállósággal rendelkezik. Ezért a Hastelloy C-276 ötvözet feszültségoldó hőkezelése hatástalan. A hőkezelés előtt az ötvözet felületén lévő olajfoltokat meg kell tisztítani minden olyan szennyeződéstől, amely a hőkezelés során szén keletkezhet.

A Hastelloy C-276 ötvözet felülete hegesztés vagy hőkezelés során oxidokat termel, ami csökkenti az ötvözet Cr-tartalmát és befolyásolja a korrózióállóságot, ezért meg kell tisztítani. Használhatunk rozsdamentes acél drótkefét vagy csiszolókorongot, majd a savanyításhoz megfelelő arányú salétromsav és fluorsav keverékébe meríthetjük, végül tiszta vízzel öblíthetjük le.

9. Óvintézkedések hegesztőszerszámokkal kapcsolatban:
A megmunkáló eszközöknek speciális nikkelötvözetek tisztítására szolgáló eszközöknek kell lenniük. Ezeket az eszközöket külön kell tárolni, és jól láthatóan meg kell jelölni, hogy elkerüljük a más eszközökkel való összetéveszthetőséget.

Ügyelni kell arra, hogy a munkadarab ne érintkezzen alacsony olvadáspontú fémekkel, hogy elkerüljük az instabil fémek ridegségének kialakulását a szén- vagy kéntartalom növekedése miatt. A gyártási folyamat során korlátozni kell a hőmérsékletmérő kréta, tinta és kenőcs használatát is.

A munkadarab köszörülésére használt csiszolókorongnak vasionmentesnek kell lennie, a ragasztóanyag pedig nem lehet szerves gyanta.

A nyomás alatti berendezés hegesztés előtti pozicionálását a minősített formális hegesztéssel megegyező eljárással kell elvégezni, és a pozicionáló hegesztési varrat a végén az állandó hegesztési varratba kell olvasztani. A hegesztett alkatrészeket nem szabad erőltetetten összeszerelni, hogy a hegesztett részek helyi megkeményedését okozzák.