86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

INCONEL ötvözet 718 Minden, amit tudnia kell

IDŐ: 2020-05-11 HITS: 10

Mi az INCONEL® 718 ötvözet (UNS N07718/W.Nr. 2.4668)?

Az INCONEL® 718 ötvözet (UNS N07718/W.Nr. 2.4668) egy nagy szilárdságú, korrózióálló nikkel-króm anyag, amelyet -423° és 1300°F közötti hőmérsékleten használnak. A tipikus összetételi határértékeket az 1. táblázat mutatja. Az öregedhető ötvözet könnyen előállítható, akár összetett alkatrészekké is. Hegesztési tulajdonságai, különösen a hegesztés utáni repedésekkel szembeni ellenállása kiemelkedőek.

Az INCONEL 718 ötvözet gyártásának egyszerűsége és gazdaságossága, valamint a jó szakító-, kifáradás-, kúszási- és szakítószilárdság, az alkalmazások széles körében történő alkalmazását eredményezte. Ilyenek például a folyékony tüzelésű rakéták alkatrészei, a gyűrűk, a burkolatok és a repülőgépek és a szárazföldi gázturbinás hajtóművek különféle formázott fémlemez-alkatrészei, valamint a kriogén tartályok. Rögzítőelemekhez és műszeralkatrészekhez is használják.

Ha olyan anyagot keres, amely megőrzi a nagy szilárdságot széles hőmérsékleti tartományban, fontolja meg az INCONEL 718 ötvözetet. Megnézzük közelebbről a legfontosabb jellemzőit

Az INCONEL 718 ötvözet a Corotherm által szállított számos nikkel alapú szuperötvözet egyike. Kivételes tulajdonságai és műszaki jellemzői azt jelentik, hogy számos rendkívül műszaki és alapvető ipari alkalmazáshoz használják.

Leginkább tervezőmérnökök választják, köszönhetően a spektrum mindkét végén extrém hőmérsékleti körülmények között fennálló nagy szilárdságának. Kriogén környezetben egészen 1300°F/704°C-ig használható. A teljes termékcsaládban kivételesen magas hozamot, szakítószilárdságot és kúszó-szakadási tulajdonságokat mutat. Kiváló szakító- és ütőszilárdságot is mutat.

Az ötvözet 50-55% nikkel+kobaltból (max. 1% kobalttal) és 17-21% krómból áll. Ez a kombináció adja az anyag korrózióálló tulajdonságait. Ez magában foglalja az oxidációval szembeni jó ellenállást, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a számos alkalmazásában jelen lévő korrozív közegnek.

A készítmény többi része nióbium+tantál (4.75-5.5%), molibdén (2.8-3.3%) és titán (0.65-1.15%), valamint egyéb kiegyensúlyozó elemeket tartalmaz. Ez egy erős és jól kiegyensúlyozott elemek kombinációja, amely felelős a szuperötvözet kívánatos műszaki tulajdonságaiért.

Az erő megtartása

Anyaga öregedő, jelentős károsító hatás nélkül. Lassan reagál az ilyen kezelésre, ami azt jelenti, hogy hegeszthető és hegeszthető anélkül, hogy akár melegítés, akár hűtés során spontán kikeményedne.

Szobahőmérsékletű szilárdságát a csapadékos hőkezelés jelentősen javítja, így képes ellenállni az ilyen szélsőséges körülményeknek. Az anyag végfelhasználásától függően különböző hőkezelési megoldásokra van szükség – a módszer eltérő a legjobb szakító- és feszültség-szakadási tulajdonságok eléréséhez magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz, vagy a szoba- vagy kriogén hőmérsékleten történő használat előnyeinek maximalizálásához.

Az INCONEL 718 ötvözet egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy rendkívül sokoldalú és könnyen megmunkálható. Kiváló hegesztési tulajdonságokat mutat, különös tekintettel a hegesztés utáni repedésekkel szembeni ellenálló képességére. A többi nikkel alapú szuperötvözethez képest, különösen az alumíniummal vagy titánnal edzettekkel, rendkívül jobb.

Mivel nagyon könnyen és egyre összetettebb részekre gyártható, az anyag alkalmas a nagy teljesítményű alkalmazásokra.


Alkalmazások:

Az INCONEL 718 ötvözetet gyakran használják a légi közlekedésben és a repülőgépiparban. A mérnökök folyamatosan azon fáradoznak, hogy javítsák a motorok megbízhatóságát és hatékonyságát, nem is beszélve a hosszú élettartamukról. A szuperötvözeteket, és különösen a 718-as ötvözetet a költség és a teljesítmény közötti egyensúly alapján választják ki.


1