86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

Útmutató a kovácsolt fogaskerekek kioltási torzításának szabályozásához

IDŐ: 2021-08-10 HITS: 33

19-1


Kioltásakovácsolt fogaskerekeka fő láncszem, amely torzulást okoz. A csillapítási torzítás szabályozásának alapvető módja a hajtómű minden részének lehető legegyenletesebben hűtése. Ezen kívül van néhány figyelemre méltó probléma:

1. Maga az acél edzhetőségének hatása a torzulásra.

Minél nagyobb az acél edzhetősége, annál nagyobb térfogat vesz részt a szerkezet átalakulásában. Amikor a munkadarab teljesen megedzett és az egész martenzit, az edzés előtti és utáni térfogatkülönbség eléri a maximumot, és az 1% széntartalmú acél térfogatváltozása körülbelül 1%; ha a megkeményedettnek csak a felét, vagyis a térfogat felét hűtik ki martenzitté , Az edzés előtti és utáni térfogatkülönbség kétszer akkora lesz, mint az előbbi. Ezért minél kisebb a keményíthetőség, annál kisebb a kioltási torzítás. Éppen ellenkezőleg, a kovácsolt fogaskerék kioltási torzulása nagyobb.

Sok kovácsolt fogaskeréknél a torzítási probléma megoldása érdekében gyakran alkalmazzák a mag keménységének csökkentésének módszerét. A hajtómű szilárdságát figyelembe véve azonban a mag keménysége nem lehet túl alacsony, mert sok fogaskerék fáradásos meghibásodásának fontos oka a magkeménység eltérése. Ezért ez a fogaskerékgyártás fő ellentmondásává vált. A hajtómű szilárdsága és a hőkezelési torzulás közötti ellentmondás feloldása érdekében a hajtóműmag keménységi követelményeire vonatkozóan az acél edzhetőségét ésszerűen korlátozni kell.

A kísérletek azt mutatják, hogy amíg az acél edzhetősége (vagy magkeménysége) hasonló, addig a torzítás is hasonló, ami kedvező feltételeket biztosít a torzítás szabályozásához. A fogaskerék oltási torzulásánál az acél edzhetőségi foka fontos, de ennél fontosabb az acél edzhetőségének sávszélessége, vagyis az edzhetőség ingadozásának mértéke. Pontosan azért, mert az acél edzhetősége nagy jelentőséggel bír a fogaskerekek oltási torzulásában, az edzhetőséget minden országban beépítették az acélszabványokba. Az elmúlt években az edzhető szalagok szélessége tovább szűkült. Például a német "karburált és edzett acélok szállításának műszaki feltételei" újonnan előírta a keskeny edzhető acélokat, és a sávszélességet a közönséges edzhető acélok 8 HRC-ről 5 HRC-re csökkentették. A hazánk által 2004-ben kiadott új szabvány az edzhető szalag szélességét is csökkentette az eredeti szabványhoz képest.

2. Kényszerített nyomásoltás.

Sok hazai kovácsolt fogaskerék-gyártó támogatja a szabad hűtést, hogy egyszerűsítse a folyamatot, megkönnyítse a működést és csökkentse a költségeket. A nyomás alatti kényszerhűtési technológia és berendezések fejlődése is nagymértékben érintett. Sajnos a speciális szerkezetű fogaskerekek, például a kúpkerekes fogaskerekek torzulását nehéz kioltással ellenőrizni. A kúpfogaskerekek torzulása évtizedek óta sújtja hazám kovácsfogaskerekek iparát. Valójában a hőkezelési gyártás során a munkadarabok, például kis csavarfúrók és karcsú rudak hajlítási torzításainál mindenki elismeri a nyomás alatti egyengetés alkalmazását a stabil tömegtermelés elérése érdekében; valamint a vékony- és nagyfalú hajtóműgyártáshoz kovácsolt fogaskerekekben. Az olyan alkatrészek esetében, mint a tárcsás kúpfogaskerekek és az automatikus szinkronizáló fogaskerekek hüvelyei, a préselés alkalmazása szintén kiküszöbölheti vagy csökkentheti a gyártási folyamatban és a hőkezelési folyamatban erős nyomás alatti különböző potenciális torzító tényezők hatását. Az ingyenes oltásért fizetett ár sokkal alacsonyabb. Ezért a préseléses oltás fontos és nélkülözhetetlen folyamat.

A közelmúltban külföldön speciális fogaskerekek, különösen kúpfogaskerekek és szinkronizáló fogaskerekek edzésére fejlesztettek ki öntött indukciós edzési eljárást, amely jelentős eredményeket ért el. Ez az új eljárás ötvözi az indukciós edzés és a kompressziós edzés előnyeit, amelyek nagymértékben csökkenthetik a torzítást, és csökkenthetik vagy megszüntethetik a további folyamatokat. Ezenkívül, mivel az indukciós edzést vízbázisú hűtőfolyadékkal oltják ki, a hőkezelés után a fogaskereket nem kell tisztítani. Ugyanakkor a beépített induktor nem csak fűtésre és hűtésre használható, hanem kiegészítő berendezések nélkül az alkatrészek melegítésére, temperálására is alkalmas, így a gyártási költség jelentősen csökken.

Qingtuo Nikkelötvözetek és speciális ötvözetek nagy pontosságú kovácsolást kínálnak, a 10 legnépszerűbb repülőgépgyártásra szakosodott kovácsolás Kínában.

Cégünk előnyei:
● 25 éves tapasztalat a magas hőmérsékletű ötvözetek gyártójában.

● Professzionális technikai csapat.

● 8 tonna VIM +X tonna VAR.

● A 10 legjobb repülőgépgyártó.

● A Rolls-Royce kovácsolt motoralkatrészeinek szállítója.