86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

Könnyen feldolgozható a 2.4611 nikkel-króm-molibdén ötvözet?

IDŐ: 2021-07-31 HITS: 13

2.4611 magas hőmérsékletű ötvözet 760℃800MPa minőségű, magas hőmérsékletű anyag magas hőmérsékletű ötvözete. Az öntött magas hőmérsékletű ötvözet olyan magas hőmérsékletű ötvözettípusra utal, amelyet csak öntési módszerekkel lehet vagy lehet kialakítani. Fő jellemzői a következők:

1. Szélesebb összetételű. Mivel nem szükséges figyelembe venni a deformációs feldolgozási teljesítményét, az ötvözet tervezése a használati teljesítmény optimalizálására összpontosíthat. Például a nikkel alapú szuperötvözetek esetében a γ'-tartalom 60%-ra vagy magasabbra állítható az összetétel beállításával, hogy az ötvözet még mindig kiváló teljesítményt tudjon fenntartani az olvadáspont 85%-át elérő hőmérsékleten is. ötvözet.

2. Szélesebb alkalmazási területtel rendelkezik. Az öntési mód speciális előnyeinek köszönhetően az alkatrészek felhasználási igényeinek megfelelően tetszőleges összetett szerkezetű és formájú, hálóközeli vagy margó nélküli, magas hőmérsékletű ötvözetöntvények tervezése és gyártása lehetséges.

Az öntvény ötvözet üzemi hőmérséklete szerint a következő három kategóriába sorolható:

1 típusa: Kiegyenlített kristályöntvény szuperötvözetek -253 ~650 ℃ hőmérsékleten. Ezek az ötvözetek jó átfogó tulajdonságokkal rendelkeznek széles hőmérséklet-tartományban, és alacsony hőmérsékleten is megtartják szilárdságukat és plaszticitásukat anélkül, hogy csökkennének. Például a Monel K500 ötvözet, amelyet repülőgép- és repülőgép-hajtóművekben használnak, szakítószilárdsága 1000 MPa, folyáshatára 850 MPa, szakítószilárdsága 15% 650 °C-on; feszültség alatti élettartama 650°C-on és 620 MPa-on 200 óra. Repülőgép-motorok diffúzorházainak és repülőgép-hajtóművek szivattyúinak különféle összetett szerkezeti alkatrészeinek gyártásához használták.

2 típusa: Kiegyenlített kristályöntvény szuperötvözetek 650-950 ℃-on. Ezek az ötvözetek magasabb mechanikai tulajdonságokkal és hőkorrózióállósággal rendelkeznek magas hőmérsékleten. Például a K419 ötvözet 950 °C-on a szakítószilárdsága nagyobb, mint 700 MPa, és a szakítószilárdsága nagyobb, mint 6%; 950°C-on a szilárdsági határ 200 órán keresztül nagyobb, mint 230 MPa. Ez az ötvözettípus alkalmas repülőgép-hajtóművek turbinalapátjaiként, vezetőlapátaiként és öntött turbináiként.

3 típusa: Az irányítottan megszilárdult oszlopos kristályok és a 950-1100 ℃-on használt egykristályos szuperötvözetek kiváló átfogó teljesítményt és hőkorrózióállóságot mutatnak ebben a hőmérséklet-tartományban. Például a DD402 egykristály ötvözet élettartama több mint 100 óra 1100 °C-os feszültség és 130 MPa mellett. Ez egy háztartási hőmérsékletű turbinalapát anyag, amely alkalmas egy új, nagy teljesítményű motor első fokozatú turbinalapátjának elkészítésére.

A precíziós öntési technológia folyamatos fejlesztésével új speciális eljárások is megjelennek. A finomszemcsés öntési technológia, az irányított szilárdítási technológia, az összetett vékonyfalú szerkezeti elemek CA technológiája stb. nagymértékben javította a magas hőmérsékletű ötvözetek öntésének színvonalát, és az alkalmazási kör tovább bővült.