+8617773160488

EN
Minden kategória

Ipari hírek

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Ipari hírek

A szuperrozsdamentes acél fontos szerepet játszik a sótalanító iparban

IDŐ: 2021-03-31 HITS: 11

Szuper rozsdamentes acél korrózióállósága és szuper hővezető képessége miatt a közel-keleti nagyüzemi sótalanító ipar kedveli. A rendkívül száraz Közel-Keleten édesvíz kevés, de a népesség folyamatosan növekszik, és az ivóvíz még mindig nagyon becses árucikk.

A terület évtizedek óta a sótalanítási eljárásokra támaszkodott, hogy értékes édesvizet biztosítson a környék lakóinak.

11-1

A sótalanító ipar globális iparág. Jelenleg világszerte több mint 17,000 174 kereskedelmi sótalanító üzem működik, amelyek XNUMX országot biztosítanak használható vízzel. A sótalanító üzemek eltávolítják a sót és az ásványi anyagokat a tengervízből, így alkalmasabbá válik emberi fogyasztásra és mezőgazdasági öntözésre.

A Közel-Kelet sótalanító kapacitása a teljes globális kapacitás több mint 60%-át teszi ki. Szaúd-Arábia a régió legnagyobb sótalan tengervíz-termelője. Korrózióállósága miatt a szuperrozsdamentes acél a desztillációs sótalanító üzemek és a fordított ozmózisos sótalanító üzemek kedvelt berendezésévé vált.


Sótalanítási folyamat

A modern sótalanító üzemek általában két eljárást alkalmaznak: a desztillációt vagy a fordított ozmózisos eljárást, és e két folyamat alapanyaga az acél.

Miután a csővezetéken szállított tengervizet az egyik folyamat feldolgozza, az kezelt vízre és koncentrált sóoldatra oszlik, és a koncentrált sóoldat sótartalma magasabb, mint a szűz tengervízé.

A desztillációs folyamat a víz körforgásos folyamatát szimulálja, amely hőt használ a tengervíz elpárologtatására és kondenzálására, hogy elérje a tengervíz tisztítását.

A fordított ozmózisos sótalanító üzemben egy nagynyomású vízszivattyút használnak a tengervíz membránon való áthaladására, amely lehetővé teszi a víz átjutását, miközben blokkolja a sót és más ásványi szilárd anyagokat.

Korrózióállósága miatt a szuperrozsdamentes acél lett a választott anyag a két sótalanító üzemben. A szuper-rozsdamentes acél tartós és alacsony karbantartási igényű. A sótalanító ipar sikerének nélkülözhetetlen része.


Szuper rozsdamentes acél korrózióállósága

A desztillációs és sótalanító üzemek általában molibdéntartalmú duplex szuperrozsdamentes acélokat használnak, például 2205 és 2304 szuperrozsdamentes acélokat, amelyek kiváló korrózióállósággal rendelkeznek.

A duplex szuperrozsdamentes acél mechanikai szilárdsága is nagy, ami azt jelenti, hogy kevesebbet használnak fel a berendezések építésénél, így a sótalanító üzemben az elpárologtató össztömege 30%-kal csökkenthető, ezáltal javul a gazdaságosság.

A fordított ozmózisos sótalanító üzemben a 6% molibdén tartalmú szuperrozsdamentes acél és a szuperduplex szuperrozsdamentes acél (például az izraeli Ashkelon sótalanító üzemben használt 2507 szuperrozsdamentes acél) használata is hatékonyan gátolja a korróziót.

Bár a sótalanítási technológia folyamatosan fejlődik, a szuperrozsdamentes acél továbbra is gyakori, megbízható és korrózióálló anyag a sótalanító iparban.


Új zöld megoldások

Energiaigényes iparágként a sótalanításnak óriási szénlábnyoma van, és a jelenlegi innovatív, új sótalanítási technológiák hozzásegítik az ipart környezetbarátabbá válásához.

2020 januárjában a szaúdi kormány megbízta a brit Solar Water vállalatot, hogy építse meg az ország első kupola típusú szoláris sótalanító üzemét az északnyugati "NEOM" új városban.

A Solar Water kupolaszoláris koncepciója szerint a tengervíz egy acélból és üvegből épült hidrológiai kupolába áramlik majd, a napsugárzás pedig parabolatükrök segítségével koncentrálódik az acélvázas üvegszerkezetre.

Ez az innovatív technológia "folyamatos vízciklust" tud kialakítani a kupola belsejében. Az acél korrózióállósága és szuper hővezető képessége a kulcsa ennek a projektnek a sikeréhez.

A megújuló energia megoldások megjelenésével az acél, mint tartós, megbízható és nagymértékben újrahasznosítható anyag, továbbra is fontos szerepet fog játszani a sótalanítás területén.