86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

Mi az Inconel? Mik az Inconel jellemzői?

IDŐ: 2021-07-31 HITS: 7

Inconel egy nikkel-, vas- és kobalt alapú ötvözet, amelyet olyan alkalmazásokhoz fejlesztettek ki, ahol a 2113 kiváló mechanikai és kémiai tulajdonságokat igényel magas hőmérsékleten. Az Inconel 718 egy 5261 kicsapással keményedő nikkel-króm ötvözet; Az Inconel 600 magas nikkeltartalma miatt az ötvözet nagyon erősen ellenáll a 4102-es és 1653-as kloridos feszültségrepedéses korróziónak, és csökkentett állapotban is meg tudja őrizni magas korrózióállóságát. Ezenkívül erős korrózióállósággal rendelkezik lúgos oldatban; Az Inconel X-750 ötvözet főként nikkel alapú szuperötvözet γ, Ti, Nb)] fázisú öregedés erősítéssel stb.

Az Inconel egyfázisú szerkezetű, és hasonló problémákkal küzd az ausztenites rozsdamentes acéllal a hegesztés során, mint például a hegesztési forró repedések, hegesztési pórusok és a hegesztett kötések szemcseközi korróziója.


(1) A hegesztési forró repedések érzékenysége

Az Inconel hegesztés néha makrorepedéseket, mikrorepedéseket vagy mindkét varratot eredményez. A termikus repedést kén, ólom, foszfor vagy alacsony olvadáspontú fémek keveredése okozza, amelyek szemcseközi vékony filmeket képeznek, és magas hőmérsékleten erős ridegséget okoznak. Általában az intergranuláris mentén a felületről behatoló zárványok okozzák. Ezenkívül a hegesztési hőbevitel viszonylag nagy, ami a hegesztési kötés túlmelegedését és durva szemcséket okoz. Néhány alacsony olvadáspontú eutektikus kristály a durva oszlopos szemcsehatárokon koncentrálódik. Alacsony szilárdságúak és nagy a ridegségük, és hegesztési feszültség hatására könnyen forró repedéseket képeznek. Amikor az ív zárva van, az ívkráter nincs feltöltve, az áram bomlási ideje rövid, az ívnél kicsi a lerakódott fém mennyisége, és megjelenik a gödör, gyenge a szilárdsága, és könnyen mikrorepedések keletkezhetnek. az ívnél fázistranszformációs feszültség és visszatartó feszültség hatására.


(2) A szervezet könnyen durva

A hegesztés során fellépő hő hatására a hegesztési varrat és az alapfém túlmelegedhet, ami durva kristályszemcséket eredményez, és csökkenti a kötés mechanikai tulajdonságait és korrózióállóságát.


(3) A folyékony fémnek gyenge a folyékonysága, nem könnyű nedvesíteni és szétterülni, és hajlamos olyan hibákra, mint például alámetszés és nem olvadás

 Még ha a hegesztőáramot is növeljük, a folyékony hegesztési fém folyékonysága nem javítható, de mellékhatásokkal jár. A túlzott hegesztőáram nemcsak túlmelegíti a hegesztőmedencét és növeli a termikus repedés valószínűségét, hanem túlzott mértékűvé teszi a hegesztési fém dezoxidálószerét is. A párolgás növeli a porozitást.


(4) Sztómákkal szembeni érzékenység

Az Inconel, különösen az ipari tiszta nikkel stb., a kis folyadékfázis-távolság és a rossz folyékonyság miatt könnyen pórusokat képez, ha a hegesztés gyorsan lehűl. Az oxigén, a hidrogén, a nitrogén, a szén-dioxid és a szén-monoxid gáz jól oldódik az olvadt folyékony Inconelben, de oldhatóságuk szilárd állapotban nagymértékben csökken. Amikor a nikkel alapú ötvözethegesztés magas hőmérsékletről hidegre vált, a gáz a lerakódott fémben van. A piruvát oldhatósága is ennek megfelelően csökken. A rossz folyékonyságú folyékony nikkelben felszabaduló gáz nem tud teljesen túlfolyni az Inconel ötvözet hegesztési varrat megszilárdulása előtt, és pórusokat képez.


(5) A hegesztési fém behatolási mélysége

Egyes Inconel hegesztési fémek behatolási mélysége csak a fele a hagyományos szénacélnak.


(6) Korrózió a hegesztési zónában

Amikor a Ni-Mo ötvözet áthalad az érzékenyítési hőmérsékleti zónán (1200℃-1300℃ és 600℃~900℃), molibdénben gazdag fázisok válnak ki a szemcsehatárok mentén, ami Mo-kimerült zónákat és szemcseközi korróziót eredményez.