86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

Mi az a Monel 400 ötvözet (UNS No4400)? Minden, amit tudnia kell

IDŐ: 2020-06-05 HITS: 9

Ötvözet 400egyfázisú szilárd oldatú nikkel-réz ötvözet, amely kiválóan ellenáll számos korrozív környezetnek a mínusz és 800°F közötti hőmérséklet-tartományban. Ezt az ötvözetet hőkezelés helyett csak hideg megmunkálással lehet keményíteni. Az ötvözet Curie-hőmérséklete a környezeti hőmérséklet-tartományon belül van, és az ötvözet kémiai összetételének változásai befolyásolják. Javasoljuk, hogy óvatosan használja olyan alkalmazásokban, amelyek erős, nem mágneses tulajdonságokat igényelnek. A 400-as ötvözetben a réz és a nikkel aránya majdnem megegyezik az ércben, amelyből a fém származik. Az ötvözetet először több mint 100 éve szabadalmazták, és még mindig az egyik leggyakrabban használt, kereskedelemben előállított korrózióálló ötvözet.

A VDM®Alloy 400 jellemzői:

Ellenáll a klorid okozta feszültségkorróziónak
Kiváló szilárdság még alacsonyabb alkalmazási hőmérsékleten is
Más erősen ötvözött anyagokhoz képest könnyen feldolgozható
-10 és 425°C (14 és 797°F) közötti nyomástartó edényekben való használatra engedélyezett a VdTÜV 263 és magasabb anyagtáblázata szerint
Az ASME kazán és nyomástartó edény specifikációi szerint a maximális hőmérséklet elérheti a 480°C-ot (896°F).


Feldolgozási szolgáltatások:
hegesztés
Javasoljuk, hogy az ötvözetet gázívhegesztéssel, fémívhegesztéssel, gázos fémívhegesztéssel és merülőíves hegesztéssel hegesztjék.

kovácsolás
A Monel 400 ötvözet kovácsolását ellenőrzött eljárásokkal kell elvégezni.
3-1

Forró munka
Ezt az ötvözetet melegen kell megmunkálni a megfelelő hőmérséklet kiválasztásával. A meleg megmunkálás tipikus hőmérsékleti tartománya 648-1176°C (1200-2150°F).

Hideg munkavégzés
A puha formaanyagok hidegfeldolgozáshoz használhatók a jobb feldolgozási eredmény elérése érdekében.

Lágyító
A MONEL 400 ötvözet 926°C (1700°F) hőmérsékleten lágyítható.


3-1

Iparág és alkalmazás:

Az Alloy 400-at széles körben használják különféle iparágakban, és különösen hasznos a tengeri iparban és a vegyipari feldolgozóiparban. A tipikus alkalmazások közé tartoznak a szivattyúk és szelepek, a propeller tengelyek, a hajó szerelvényei és rögzítőelemei, az elektronikai alkatrészek, rugók, vegyi feldolgozó berendezések, édesvíz- és sóoldat tartályok, feldolgozó edények és csövek, kazán tápvízmelegítők és egyéb hőcserélők.


A nagy szakítószilárdságú nikkel/réz ötvözet rendkívül ellenálló a légköri korrózióval, sóoldattal és különféle sav- és lúgoldatokkal szemben. Hajómérnöki, vegyipari és szénhidrogén-feldolgozó berendezésekben, szelepekben, szivattyúkban és hőcserélőkben használják.


Qingtuo process fabrication center is a comprehensive platform with well-equipped machine, which are imported from Japan, German, Taiwan etc. The machining centers has multi-standard, high-precision and multi-function equipments like five face cnc gantry machining centers,NC floor type boring machines,vertical/horizontal turning-milling machines,vertical/horizontal Lathes,deep-hole drilling machines, multi-drilling machines and planers,vertical machining centers,vertical/horizontal milling machines,NC planners, Laser cutting machines,Bench drilling machine,rolling machine. Our welding center can provide NGW,SAC,automatic SAW,GMAW,TIG,SMAW,PAW,SW etc.We can provide process service like cutting,beveling,bending,rolling, press-punching, welding,drilling and lathing etc,as well as finished products and components for vessel and tank.