86-17708476248

EN
Minden kategória

Industry News

Ön itt van : Főoldal>Hírek>Industry News

Mi a különbség a nikkel alapú ötvözet anyagok és a rozsdamentes acél között?

IDŐ: 2021-07-31 HITS: 16

16-1

Mi a különbség a nikkel alapú ötvözet anyagok és a rozsdamentes acél között?


1. Különböző definíciók

Nikkel alapú ötvözet A rozsdamentes acél egy speciális fajtája, egyfajta erősen ötvözött rozsdamentes acél, amely magas nikkel-, króm- és molibdéntartalmú.

A rozsdamentes acél a rozsdamentes és saválló acél rövidítése. Az olyan acélokat, amelyek ellenállnak a gyenge korrozív közegeknek, például levegőnek, gőznek és víznek, vagy amelyek rozsdaállóak, rozsdamentes acéloknak nevezzük.

2. Nagy teljesítmény

A nikkel alapú ötvözetek nagyon jó helyi korrózióállósággal rendelkeznek. Jó lyukkorrózióállóságuk és jó feszültségkorrózióállóságuk van tengervízben, levegővel töltött, repedésekben és kis sebességű eróziós körülmények között. Ez helyettesíti a Ni-alapú ötvözetek és a titánötvözetek. Anyag. Ugyanakkor jobb a magas hőmérséklet- vagy korrózióállósága. A rozsdamentes acél pedig szinte ebből a szempontból.

3. Különböző besorolás

A nikkel alapú ötvözetek fázisszerkezete stabil ausztenites kohászati ​​szerkezet.

A rozsdamentes acélt gyakran osztják martenzites acélra, ferrites acélra, ausztenites acélra, ausztenites-ferrites (duplex) rozsdamentes acélra és csapadékedzésű rozsdamentes acélra a szervezet állapotának megfelelően.

Bővített információk

Precíziós ötvözetek, beleértve a nikkel alapú lágy mágneses ötvözetek, a nikkel alapú precíziós ellenállású ötvözetek és a nikkel alapú elektromos fűtőötvözetek. A leggyakrabban használt lágy mágneses ötvözet a körülbelül 80% nikkelt tartalmazó Permalloy. Maximális permeabilitása és kezdeti permeabilitása nagy, koercitivitása kicsi. Fontos alapanyag az elektronikai iparban.

A nikkel alapú precíziós ellenállású ötvözetek fő ötvözőelemei a króm, az alumínium és a réz. Ez az ötvözet nagy ellenállással, alacsony hőmérsékleti ellenállási együtthatóval és jó korrózióállósággal rendelkezik, és ellenállások készítésére használják. A nikkel alapú elektromos fűtőötvözet egy 20% krómtartalmú nikkelötvözet, amely jó oxidáció- és korrózióállósággal rendelkezik, és hosszú ideig használható 1000-1100 ℃ hőmérsékleten.